Glas Hrvatske

22:54 / 21.04.2022.

Autor: Slavica Štefić

Hrvatima izvan domovine -3. sat

Ilustracija

Ilustracija

Foto: pixabay / -

Od 27. do 30. travnja 2022. u Cavtatu održat će se 5. kongres ruralnog turizma "Ruralni turizam: kvaliteta, održivost, uključivost", a glavna tema "Konkurentnost i pozicioniranje ruralnog turizma nakon krize turističkog sektora izazvane Covid-19 pandemijom". Na kongresu će sudjelovati brojni znanstvenike i stručnjake iz više europskih zemalja. 

Ansambl Lado svojim programom nastavlja ispunjavati zadaću prikupljanja, obrađivanja i scenskog prikazivanja najljepših primjera hrvatske glazbene baštine.Na Uskrsni ponedjeljak krenuli su na turneju, premijerno su u Zagrebu izveli album „Veliko je sad veselje – hrvatske uskrsne pučke popijevke“, koji je dobitnik ovogodišnjeg Porina u kategoriji najboljeg albuma folklorne glazbe.Vrhunac predstavljanja bit će sutra i preksutra za Hrvate u Rimu, potom slijedi povratak u Zagreb i 27. travnja koncert u crkvi svetog Antuna Padovanskog, a nakon toga Lado ide u Novsku 28. travnja i uskrsnu turneju završava u Slavonskome Brodu 29.

Hrvatima izvan domovine

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!