Glas Hrvatske

22:53 / 25.05.2023.

Autor: Mirjana Žugec Pavičić

Hrvatima izvan domovine - 2. sat

Knjiga Vatreni u Katru u izdanju VBZ-a

Knjiga Vatreni u Katru u izdanju VBZ-a

Foto: Mirjana Žugec Pavičić / HRT

U povodu obilježavanja 30 godina Male škole hrvatskoga jezika i kulture Hrvatska matica iseljenika predstavila je knjigu SASVIM DRUKČIJI JEZIK - Dramske i lutkarske scenske igre s tekstovima za ovladavanje i poučavanje hrvatskoga kao inoga jezik.  S ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja hrvatske kulture i očuvanja nacionalnog identiteta, promicanja zajedništva i suradnje kao i povratka iseljenih Hrvata i njihovih potomaka,  Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni poziv za dodjelu stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj.

U Kulturno-informativnom centru Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Zagrebu, predstavljena je monografija Općine Prozor - Rama te izložba  Brune Bulaje "Ramski vez". Hrvatsko  kulturno-prosvjetno društvo  Bosiljak  njeguje višedesetljena prijateljstva s Hrvatima izvan naših granica. Zovu ih i na svoj međunarodni festival folklora i tambure  Liepe moje Čučerje zelene, pa su im se ove godine pridružili Hrvati iz Čunova u Slovačkoj. U Novinarskom domu u Zagrebu predstavljena knjiga Vatreni u Katru autora Ivice Pezelja u izdanju VBZ-a.

Hrvatima izvan domovine - 2. sat (25.05.2023.)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!