Glas Hrvatske

22:32 / 14.07.2022.

Autor:

Hrvatima izvan domovine -2. sat

Marija Hrvatić

Marija Hrvatić

Foto: ustupljena fotografija / privatni album

U velikoj dvorani Matice hrvatskih iseljenika održana je prezentacija rezultata prvog digitalnog popisa Hrvata i njihovih potomaka u Argentini.

U Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu danas je potpisan ugovor o donaciji vrijedne slike „Bogorodica s djetetom“ slavnog kasnorenesansog hrvatsko-talijanskog majstora Andrije Medulića Schiavonea.

Slika „Bogorodica s djetetom“ predstavljena je hrvatskoj javnosti 2017. godine uključenjem u Stalni postav Muzeja za umjetnost i obrt zahvaljujući kolekcionaru i uglednom psihijatru iz New Yorka dr. Dinku Podrugu.

Marija Hrvatić, nakon što je morala napustiti Hrvatsku jer bilo je pitanje ostaviti dobar posao ili ne, u novoj sredini - u Slovačkoj, pojavile su se nove ideje i novi poslovni izazovi. Posao zbog kojeg je otišla iz domovine je napustila. Otvorila je vlastiti... I s punim uspjehom je grabila naprijed. Prepoznali su to i u zemlji primateljici gdje je za svoj rad dobila nagradu od predsjednika Slovačke, kao jedna od 10 najizuzetnijih žena u Slovačkoj.Ona je samo prepoznala ono za što je postojala potražnja i interes, a to je, shvatila je, učenje hrvatskog jezika!Hrvatima izvan domovine

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!