Glas Hrvatske

21:31 / 05.05.2022.

Autor:

Hrvatima izvan domovine -2. sat

Dr. Ivan Tepeš

Dr. Ivan Tepeš

Foto: Filip Mikuličić / Glas Hrvatske

U povodu stote obljetnice rođenja prvoga predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana, Matica hrvatska, Hrvatski institut za povijest, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata i Hrvatski državni arhiv organiziraju znanstveni skup. Skup "Dr. Franjo Tuđman – život i naslijeđe" održava se danas i sutra u Matici hrvatskoj u Zagrebu.Dr. sc. Ivan Tepeš, zamjenik ravnatelja Hrvatske matice iseljenika održao je predavanje pod naslovom „Djelovanje Franje Tuđmana u Matici iseljenika Hrvatske“. 

U programu projekta „Dani domovinskog odgoja i kulture u iseljeništvu“, koji je drugu godinu održan na Hrvatskim studijima u Zagrebu, održan je znanstveni razgovor „Hrvatski iseljenički, identitetski i obrazovni potencijali“. Dio je to aktivnosti koje provode Odsjek za odgojno-obrazovne znanosti i Odsjek za demografiju i hrvatsko iseljeništvo.

Hrvatima izvan domovine

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!