Glas Hrvatske

22:11 / 31.03.2022.

Autor: Ivana Perkovac

Hrvatima izvan domovine - 2. sat

Generalna konzulica Republike Hrvatske Renee Pea u Ukrajinskom kulturnom centru na priredbi organiziranoj u znak solidarnosti s ukrajinskim narodom.

Generalna konzulica Republike Hrvatske Renee Pea u Ukrajinskom kulturnom centru na priredbi organiziranoj u znak solidarnosti s ukrajinskim narodom.

Foto: Ustupljena fotografija / Privatna arhiva

Prošlogodišnji Popis stanovništva potvrdio je nastavak nepovoljnih demografskih procesa u Hrvatskoj. Istražujemo: nalazi li se Hrvatska u istim problemima kao i Europa? Koje elemente populacijske politike imamo i trebamo? Postoje li temelji za pozitivne promjene i politike? Hrvatski filmski institut iz Houstona snimio film “Studij demografije i hrvatskog iseljeništva”. O potencijalu za daljnji razvitak gospodarskih odnosa između Hrvatske i Amerike, govori generalna konzulica Republike Hrvatske u Los Angelesu Renee Pea. Direktor fotografije Vanja Černjul, danas je jedan od najuspješnijih Hrvata u Hollywoodu. Nekoliko serijala na kojima je radio uvršteni su na BBC-evu listu sto najboljih serija 21. stoljeća. ''Mi protiv rata, i za mir u svijetu'', geslo je humanitarnog koncerta za djecu Ukrajine, na kojem su se u Beču okupila 23 umjetnika i glazbenika iz 23 zemlje, među kojima su bili i mladi glazbenici iz Hrvatske.  


Hrvatima izvan domovine

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!