Glas Hrvatske

21:47 / 14.09.2023.

Autor: Slavica Štefić

Hrvatima izvan domovine -1. sat

U Stolcu, na prostoru nekropole stećaka Radimlja, potpisani Ugovori za  projekte od posebnog značaja za Hrvate u BiH.

U Stolcu, na prostoru nekropole stećaka Radimlja, potpisani Ugovori za projekte od posebnog značaja za Hrvate u BiH.

Foto: snimka zaslona/facebook / .

Hrvatski premijer Andrej Plenković bio je u službenom posjetu Irskoj tijekom kojega se sastao s najvišim irskim dužnosnicima, ali i s predstavnicima hrvatske zajednice.


Hrvati u Sloveniji godinama se bore kako bi dobili status nacionalne manjine. Slovenija tvrdi kako su za taj korak potrebne promjene Ustava pa je formirano posebno povjerenstvo koje se bavi tim pitanjem.


U Stolcu su potpisana 160 ugovora vrijedna 5 milijuna eura kojima hrvatska Vlada financijski pomaže kulturno-znanstvene, obrazovne, zdravstvene i druge projekte od interesa za hrvatski narod u BiH. Republika Hrvatska već sufinancira izgradnju Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru čije su gradilište posjetili državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović. 


Hrvatska zajednica iz Los Angelesa proslavila je svoj 72. tradicionalni Hrvatski festival  Hrvatske katoličke župe sv. Ante povodom blagdana Male Gospe.

HID1409231

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!