Glas Hrvatske

21:53 / 08.06.2023.

Autor: Ivana Perkovac

Hrvatima izvan domovine - 1. sat

Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative Crne Gore

Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative Crne Gore

Foto: Dubravko Ćuk / HRT

Kojim će putem krenuti Bosna i Hercegovina poslije izbora? BiH u vladavini prava mora napraviti veći iskorak, poručio Johann Sattler, šef Delegacije EU-a u toj zemlji!

Kakvo je ozračje u Crnoj Gori uoči parlamentarnih izbora 11. lipnja? Hrvatska vlada čvrsto podupire Hrvatsku građansku inicijativu.

Međunarodni položaj hrvatske nacionalne manjine u novom europskom kontekstu bila je tema okruglog stola u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Svoj će hrvatski dom uskoro dobiti Šokci u selu Bački Monoštor, s vojvođanske strane Dunava. Prostor koji se preuređuje novcem matične domovine hrvatskoj je udruzi „Bodrog“ ustupila mjesna katolička crkva. Potvrda je to dobre suradnje i zajedničke borbe za očuvanje nacionalnog i vjerskog identiteta naših sunarodnjaka u bačkom Podunavlju. 


Hrvatima izvan domovine

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!