Glas Hrvatske

22:30 / 11.05.2023.

Autor: Slavica Štefić

Hrvatima izvan domovine -1. sat

Panorama Janjeva

Panorama Janjeva

Foto: Snimka zaslona / HRT

U povodu proslave 720. obljetnice postojanja prvog spomena imena Janjeva, najstarije hrvatske dijaspore, Janjevo su posjetili ministrica vanjskih poslova Kosova Donika Gervalle-Schwarz i hrvatski ministar Gordan Grlić Radman, uz nazočnost državnog tajnika Zvonka Milasa i savjetnika za hrvatsku manjinu Milana Bošnjaka, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH. U Janjevo su stigli i brojni Hrvati koji danas žive izvan Kosova. 


Makedonsko-hrvatsko društvo u Tetovu dobilo novi prostor s knjižnicom i izložbenom dvoranom. Otvorenju su, uz državnog tajnika Milasa, nazočile zamjenica makedonskog ministra vanjskih poslova Fatmire Isaki i hrvatska veleposlanica Nives Tiganj. 


Tribinom pod nazivom "Hrvatska i Europa - prošlost, sadašnjost i budućnost" Matica hrvatska obilježila je Dan Europe i 10. obljetnicu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj Uniji. 


 Zagrebački velesajam 17. i 18. svibnja ugostit će 152 regionalna i inozemna tehnološka poduzeća na sajmu poslova Job Fair. Njegov je cilj upoznati hrvatske studente s mogućnostima zapošljavanja, razvojem karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te ih povezati s uspješnim hrvatskim tvrtkama. 


Institut za migracije i narodnosti organizirao je radionicu - “Raditi u Hrvatskoj u turističkom sektoru” namijenjenu osobama španjolskog govornog područja. 


HID110520231

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!