Glas Hrvatske

21:23 / 05.05.2022.

Autor: Slavica Štefić

Hrvatima izvan domovine -1. sat

Adrijan Vuksanović

Adrijan Vuksanović

Foto: ustupljena fotogtafija / Radio Dux

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine donijelo je odluku o raspisivanju i provedbi općih izbora u BiH. Bit će održani 2. listopada. Prijeporna je točka i dalje to što se održavaju prema neizmijenjenom, starom izbornom zakonu. Hrvatski politički predstavnici upozoravaju da nema zakonskih uvjeta za provedbu izbora jer nije provedena presuda Ustavnog suda BiH koja je potvrdila kako Hrvatima nije omogućeno birati svoje legitimne političke predstavnike.

43. Vlada Crne Gore. Hrvatska nacionalna zajednica ima svojeg predstavnika 43. Vladi Crne Gore. To je Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative i imenovan je ministrom bez portfelja.

U srijedu je održana  13. sjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Na početku je usvojen zapisnik sa prošle 12. sjednice odbora Godišnje izvješće o  provedbi Strategije i Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske za 2021. godinu podnio je državni tajnik središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas.


Hrvatima izvan domovine

Hrvati dobili ministra u 43. Vladi Crne Gore, to je Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative.



Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!