Glas Hrvatske

13:12 / 02.03.2023.

Autor:

Gost Glasa Hrvatske: YOGI LONICH

američki gitarist Yogi Lonich

američki gitarist Yogi Lonich

Foto: Yogi Lonich / privatni album

Gost Glasa Hrvatske američki je gitarist, skladatelj i aražer hrvatskih korijena, Yogi Lonich koji posljednjih sedam godina živi i radi u Zagrebu. 

Rođen je i odrastao u Kaliforniji u koju se njegov otac preselio u tinejđerskim godinama s rodnog otoka Ugljana. Na prekretnici života i u želji da upozna domovinu svojih predaka, Yogi Lonich ostvario je svoj hrvatski san i preselio se u zagrebački Maksimir, gdje danas uživa u opuštenijem i zdravijem načinu života. Tijekom života u SAD-u stekao je glas vrsnog gitarista surađujući s poznatim glazbenicima poput Alanis Morissete, Catom Stevensom, Chrisom Cornellom i mnogim drugima, a od dolaska u Zagreb prije sedam godina, ostvario je suradnju i s brojnim hrvatskim izvođačima poput Mile Kekina, Gibonnija i Tine Kresnik. Snimio je i solo-album "Rebirth" u vlastitoj nakladi, a široj hrvatskoj publici predstavio se 11. veljače kao sudionik "Dore", izbora za hrvatskog predstavnika na Eurosongu, izvevši prekrasnu jazz baladu Love at first sight kojom se, uz već poznati rockerski, okušao i u jazz izričaju. 

Gost GH: YOGI LONICH

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!