Glas Hrvatske

19:02 / 14.10.2022.

Autor: Tatjana Rau

Gost Glasa Hrvatske: Ante Pranjkić

Anto Pranjkić

Anto Pranjkić

Foto: Tatjana Rau / HRT

Naš ovotjedni gost je Anto Pranjkić, novinar i urednik u odjelu Program za Hrvate izvan RH HRT-a, autor knjige ''Poniznošću do uzvišenosti'' u kojoj piše o hrvatskom misionaru fra Augustinu Augustinoviću, a koja je prošli mjesec promovirana u Hrvatskoj matici iseljenika, u organizaciji Društveno-kulturne platforme za Bosansku Posavinu, Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata ''Prsten'' i Hrvatske matice iseljenika.


Anto vrlo dobro poznaje prilike u kojima žive i djeluju pripadnici hrvatskoga naroda u svim dijelovima BiH, a akademsko zvanje magistra teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu stekao je obranivši magistarski rad upravo na temu života i djelovanja fra Augustina Augustinovića.


Novinarstvom i književnošću bavi se od 1992. godine. Objavio je 20-tak književnih i publicističkih djela, a usavršavajući se u novinarskome radu iskustva stjecao po Češkoj, SAD-u, Francuskoj, Norveškoj, Hrvatskoj te, dakako, Bosni i Hercegovini.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!