Glas Hrvatske

09:38 / 21.12.2020.

Autor: David Rey

Zvjezdana Miškulin: nadam se da ću sljedeće godine posjetiti Domovinu

Foto: kolaž/osobna arhiva/ustupljene fotografije

Foto: kolaž/osobna arhiva/ustupljene fotografije

Foto: - / -

Dubrovčanka Zvjezdana Miškulin Matošić studirala je na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Već 30 godina živi u Meksiku, gdje je bila ravnateljica srednje privatne škole. Od sveg srca svim Hrvatima u domovini i u inozemstvu želi čestit Božić i sretnu Novu godinu.

- Rođena sam i odrasla u Dubrovniku. Studirala sam u Zagrebu gdje sam i upoznala svoga supruga Meksikanca i već skoro trideset godina živimo u Meksiku, u jednom prekrasnom gradu punom zelenila, koji se zove Cuernavaca, 70 kilometara južno od glavnog grada Meksika. Bliži se kraju ova 2020 godina koja je vjerujem, mnogima pokvarila mnoge planove, ali isto tako vjerujem da nam je dala mogućnosti da naučimo puno toga što smo mislili da više nećemo moći naučiti. Zaista se nadam da će slijedeća 2021. godina biti puno bolja, da ćemo svi imati puno više zdravlja, da ćemo se moći više kretati, da ćemo se moći zagrliti i ljubiti s našim dragima koji su sada možda jako daleko te da će Bog sve to i ostvariti - govori Zvjezdana Miškulin

Prije pandemije je imala namjeru doći u Hrvatsku na nekoliko mjeseci: - Već sam se zamišljala kako hodam ulicama Zagreba i Dubrovnika, čak i koju odjeću ću spremiti za put, ali eto, taj san mi se nije ostvario. Nadam se da ću u 2021. godini ipak moći otići u Domovinu. Prije pandemije nisam bila preveliki ljubitelj kupnje online, a sada mi je to nešto sasvim obično. Također nisam bila preveliki ljubitelj online tečajeva, ali evo sad imam već nekoliko odslušanih i uopće nisu bili loši, baš naprotiv. Naučila sam puno toga, naučila sam kako upotrijebiti Youtube vodič kad nešto ne ide, isprobala puno novih recepata, naučila vezivati makrame i još puno toga. Mislim da sam najviše naučila biti strpljiva i čekati neka bolja vremena. Zahvaljujem Bogu što je i meni i cijeloj mojoj obitelji podario zdravlje u ovoj 2020. godini i što postoji ta tehnologija koja nas neizmjerno približava i možemo se vidjeti na ekranu. Naravno da ništa ne može nadomjestiti susret u živo, ali za sad to ne dolazi u obzir, i kako kažu, sretan je onaj što je zadovoljan s onim što ima. 

Nada se da će u slijedećoj godini pandemija skroz prestati ili barem biti u znatnom povlačenju: - Nadam se da će moja najstarija kći postati majka, a ja ću konačno biti baka jer to mi je davna želja te da će moja najmlađa kći diplomirati i ostvariti svoje snove za buduće obrazovanje. Isto tako, nadam se da ću doći u Hrvatsku i zagrliti sve drage osobe, da ću i dalje uživati u dobrom zdravlju i moći se više kretati po zemlji, ali i izvan nje. No, sve je u Božjim rukama, jer On zna što je za nas najbolje i kamo ovo sve vodi. Na nama je da svakim danom nastojimo biti što bolje osobe i ne prestanemo biti optimistički raspoloženi. Nadam se da ekonomska situacija neće biti loša i da ćemo svi uspjeti isplivati sretno, da će svi ljudi imati posao i moći dostojno živjeti od plaće, da će djeca ići bezbrižno u školu, ne bojeći se zaraze i da će turisti doći u Hrvatsku u velikom broju. 

Zahvaljuje Glasu Hrvatske na pozivu za suradnju: - Svim Hrvatima u Hrvatskoj i izvan nje želim od sveg srca čestit Božić i sretnu Novu 2021. godinu. Isto tako koristim priliku da pozdravim svu moju obitelj koja se nalazi ili u Hrvatskoj ili izvan nje i moje najdraže prijatelje koje imam u Hrvatskoj - ističe Zvjezdana Miškulin Matošić, Dubrovčanka koja živi u Meksiku.    

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!