Glas Hrvatske

18:00 / 21.05.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Zavičajna zajednica Široki Brijeg za Petrinju

Foto: snimka zaslona/Facebook

Foto: snimka zaslona/Facebook

Foto: - / -

Zavičajna zajednica Široki Brijeg donirala je stambeni kontejner jednoj obitelji čija je kuća teško oštećenja na području Petrinje, dok će ostatak prikupljenoga novca biti utrošen za pomoć u obnovi kuće druge obitelji.

Kako su izvijestili iz zajednice koja okuplja Širokobriježane, u suradnji s Caritasom Sisačke biskupije stambeni kontejner isporučen je obitelji Matijević. Kuća te obitelji dobila je crvenu oznaku te nije sigurna za boravak u mjestu Nova Drenčina pored Petrinje. Dodali su kako će ostatak prikupljenih sredstava od humanitarne akcije usmjeriti za pomoć u obnovi kuće mladoj obitelji Ivančić također iz Petrinje.

Foto: snimka zaslona/Facebook

Foto: snimka zaslona/Facebook

Foto: - / -

"Omogućiti ljudima privremeni smještaj jako puno znači, a to smo se danas i uvjerili. Ne zaboravimo prije svega ostati ljudi i budimo zahvalni Bogu i cijenimo ono što imamo", naveli su iz Zavičajne zajednice Širokog Brijega.

Akciju za pomoć Petrinji i Banovini Udruga je pokrenula nedugo nakon niza razornih potresa na području Banovine početkom ove godine, a završit će se početkom lipnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!