Glas Hrvatske

19:59 / 02.04.2020.

Autor: Tatjana Rau

"Zajedno dalje" s Goranom Karanom

(Foto:screenshot/Glas Hrvatske)

(Foto:screenshot/Glas Hrvatske)

Foto: - / Glas Hrvatske

Proteklih dana hrvatski glazbenici učestalo pjesmom izražavaju potporu našem narodu kako bismo lakše prebrodili cijelu ovu situaciju u kojoj smo se našli zbog koronavirusa. Među prvima bio je poznati splitski glazbenik Goran Karan, oglasivši putem Facebook profila i drugih medija poruku svome narodu u domovini i svijetu pod nazivom ''Zajedno dalje''.

Riječ je o pjesmi koju je napisao i uglazbio, nastaloj u suosjećanju s ljudima u ovim teškim trenucima te namjeri da okupi kolege glazbenike i naprave studijsku izvedbu pjesme. Mjere poduzete za sigurnost ljudi, što uključuje i nemogućnost snimanja u studiju, privremeno su zaustavile Goranovu ideju, ali nisu postale preprekom da ova pjesma i njezina poruka odmah dopru do slušatelja.

Velika je i osobna autorova povezanost s našim iseljenicima, o čemu govore mnogobrojni, višegodišnji nastupi i održani koncerti u hrvatskim zajednicama po cijelome svijetu. Tako je i Glas Hrvatske razveselio ovaj Goranov video koji je stigao na pravu adresu – u Glas Hrvatske, mjesto susreta i zajedništva domovine i njezinih iseljenika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!