Glas Hrvatske

11:17 / 01.07.2020.

Autor: Klara Špančić

Uspješni povratnici iz inozemstva u Slavoniju

(Foto: Glas Slavonije/ snimka zaslona)

(Foto: Glas Slavonije/ snimka zaslona)

Foto: - / -

Dvojicu povratnika sudbina je spojila u istoj ulici u Josipovcu u Slavoniji te su ubrzo pokrenuli zajednički posao koji uspješno posluje već 10 godina.

Ivica Bijelić do svoje 29. godine živio je i radio u Švicarskoj, gdje se obrazovao za vodoinstalatera. Godine 2009. odlučio se vratiti u domovinu, u Osijek.

Ivica Petrušić, po zanimanju limar, godinu dana poslije odlučio se vratiti Njemačke.

Kada su se kao susjedi upoznali, shvatili su da imaju znanja i vještine, ali i volje za poduzetništvo. Obojica su imala čvrstu namjeru daljnji život svojih obitelji vezati uz Hrvatsku, te su 2011. godine osnovali obrt za vodu, kanalizaciju, grijanje i servis.

- Ono što nas je u startu spojilo je to što smo obojica spoznali kako smo ovdje došli raditi, a ne šefovati – rekao je Bijelić, a njegov partner  dodao kako su sa sobom donijeli disciplinu, točnost, urednost. O tome će posvjedočiti brojni korisnici njihovi usluga.

- Nikad u nas nije bilo nesuglasica oko toga tko je veći šef. U svaki projekt, svaku problematiku, ulazimo zajednički i promišljamo bolja, kreativnija rješenje. Za nama je puno iskustva, tako da strankama koje su manje upućene predlažemo drukčija, efikasnija, pa i za njih financijski povoljnija rješenja – kazao je Bijelić.

Na pitanje jesu li požalili što su se vratili Petrušić ne skriva kako je bilo "teških trenutaka", ali pokazali su kako se uz rad može i u Hrvatskoj dobro živjeti.

- To je već sto puta rečeno, nije ni vani sve med i mlijeko, ali mi smo se uvjerili da, tko se trudi, tko svojom glavom razmišlja, može i ovdje uspjeti – zaključio je Petrušić.

(Izvor: Glas Slavonije)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!