Glas Hrvatske

07:37 / 20.09.2019.

Autor: Branimir Njikoš

Uspjeh njemačkog Hrvata

Tomislav Karajica (Foto: screenshot/hrt)

Tomislav Karajica (Foto: screenshot/hrt)

Foto: - / HRT

Tomislav Karajica jedan je od najuspješnijih Hrvata u Njemačkoj. Uspjeh je ostvario u građevinskom sektoru, zapošljava više od 200 ljudi, njegovi projekti itekako su vidljivi u vizuri Hamburga, više od 1300 izgrađenih stanova.

U Njemačkoj se rodio, završio fakultet građevinarstva i odlučio uspjeti.  Glavna djelatnost tvrtke Tomislava Karajice je projektiranje, gradnja i trgovina nekretninama, a zapošljava oko 200 radnika. Do sada je realizirao više od 40 projekata, 1300 stanova u vrijednosti od pola milijarde eura, a može se pohvaliti izgradnjom jednom od najviših zgrada u Hamburgu. Pokrenuo je i novi koncept – sinergiju srodnih poslova i zdravog života pod jednim krovom.

- I za Njemačku je ovo nešto novo, to je novi koncept da se ne renta poslovni prostor nego radno mjesto – govori Karajica za HRT.

Samo najmoćniji u vlasništvu imaju i sportske klubove, a Tomislav čak dva - košarkaški i nogometni. Lider su u prodaji naočala, a u "ladici" realizaciju čekaju još projekti teških pola milijarde eura. Suradnja s Hrvatskom, zašto ne, ali treba imati ostale subjekte, banke koje će ih pratiti kao u Njemačkoj - ističe njegov poslovni partner Oliver Talanga.

No, prostor za suradnju ipak postoji, a izravna avionska veza između Zadra i Hamburga to olakšava.

(Izvor: HRT)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!