Glas Hrvatske

11:30 / 18.07.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Uspjeh Anđele Zelić na fetivalu u Korčuli

Marko Polo Fest

Marko Polo Fest

Foto: Edi Zelić / ustupljena fotografija

U finalnoj večeri 27. Međunarodnog Marko Polo festivala u Korčuli Anđela Zelić predstavila je svoju novu pjesmu "Ne zamiri" i osvojila drugu nagradu publike. Pjevačici iz Luksemburga, mnogima poznatoj po hitovima "Ima li nade za nas", "Nema ništa novo" i "Buduće godine" nagradu je predao umjetnički direktor festivala Nenad Vilović.

- Zahvaljujem na nagradi. Nisam to uopće očekivala, ali osobito mi je drago jer ona dolazi od publike. Čestitam svim izvođačima. Hvala i organizatorima festivala i publici u Korčuli na podršći i lijepim riječima. Sretna sam što sam mogla biti dio ovog festivala s dugogodišnjom tradicijom, a Korčula kao mjesto i otok zaista su me oduševili - rekla je Anđela.


Nakon osvojene nagrade Anđela je otkrila da uskoro priprema i video spot za pjesmu "Ne zamiri" koju, inače, autorski potpisuje Alen Nižetić, a za aranžman se pobrinuo Leo Škaro


- Zaključili smo da bi pjesma u potpunosti bila dalmatinska nedostaje joj samo klapa i jako mi je drago da ću ostvariti jednu posebnu, recimo tako, iseljeničku suradnju s dragim curama iz klape Filiae Croatiae iz Stuttgarta - kazala je Anđela kojoj višeglasje i klapska pisma nisu strani.


- Imam veliko iskustvo pjevanja u zborovima, a i isto tako veliku sreću što u Luksemburgu surađujem sa sjajnom ekipom i našim iskusnim klapskim pjevačima. Povremeno vježbamo i nastupamo zajedno. To je pravi gušt - kaže Anđela koju nakon Korčule očekuje godišnji odmor, ali i dosta posla u studiju u Splitu, gdje preslušava i nastavlja snimati nove glazbene materijale.


(Goran Filipović)

Nenad Vilović i Anđela

Nenad Vilović i Anđela

Foto: Edi Zelić / ustupljena fotografija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!