Glas Hrvatske

11:04 / 02.11.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Umrla novinarka Adriana Tomašić

Adriana Tomašić

Adriana Tomašić

Foto: Facebook / osobna arhiva/snimka zaslona

U 61. godini života umrla je novinarka Adriana Tomašić. Rođena je u Dubrovniku 1960., završila je Višu grafičku školu pri Sveučilištu u Zagrebu, a potom Studij komunikologije Sveučlilišta u Dubrovniku. Svoj radijski put na HR Radio Dubrovniku započela je 1991.godine radeći najprije kao spikerica, potom novinarka i urednica. Intenzivno je pratila i događaje u hrvatskom iseljeništvu,

Od 1995.g. bila je urednica redakcije Informativnog programa. Od početka emitiranja emisije Prvog programa HR "Tisuću bisera" 1999. godine, uređuje i vodi njezino dubrovačko izdanje, od 2013. do 2018.g. bila je glavna urednica Radio Dubrovnika. Uredila je i monografiju u povodu 70.obljetnice osnutka Radio Dubrovnika, pod nazivom "Radio Dubrovnik – 70 godina: dokument jednog vremena, grada i radija". Predavala je radijske kolegije na Sveučilištu u Dubrovniku.


Gotovo svake godine je bila rado viđen gost i u Bad Homburgu na dodjeli Večernjakovih domovnica - nagrada najpopularnijim osobama u hrvatskom iseljeništvu. 


Za uređivanje i vođenje emisija namijenjenih braniteljima u vrijeme Domovinskog rata nagrađena je priznanjem ratnoga zapovjedništva Dubrovnika i južnog bojišta. Prinos Adriane Tomašić Radio Dubrovniku i Hrvatskom radiju, nemjerljiv je, a njezin glas i novinarska osobnost zauvijek će ostati upamćeni u sjećanjima slušatelja.


Na svoj način i mi se opraštamo od drage kolegice Adriane emisijom o Blatskoj lumbliji koju je napravila upravo za naš program, a koja je tematikom vezana uz blagdan Svih svetih.


Hrvatski stil - blatska lumblija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!