Glas Hrvatske

18:08 / 25.04.2020.

Autor: David Rey

Poruke nade Zagrebu i hrvatskom narodu iz Južne Amerike

Club croata de Paraguay, Katherine Yutronic, Camila Mancilla, Renata Lopez (Foto: archivo personal)

Club croata de Paraguay, Katherine Yutronic, Camila Mancilla, Renata Lopez (Foto: archivo personal)

Foto: - / -

Potomci Hrvata iz Južne Amerike šalju srdačne pozdrave i mnogo ljubavi stanovnicima Zagreba i hrvatskom narodu, uz uvjerenje da će "nakon ove oluje sunce ponovo izaći i zasjati još jače".

Kevin Kriskovich iz Hrvatskoga kluba u Asoncionu u Paragvaju poručuje:  

"Dragi Hrvati i potomci Hrvata širom svijeta. Pozdravljamo vas svim srcem iz Paragvaja.

Mi smo ovdje u karanteni od 11. ožujka kako bi se spriječilo širenje  koronavirusa. Nakon toga vidjet ćemo kako ćemo nastaviti život. Od spomenutoga datuma sve se promijenilo u našem životu kao i u ostalim dijelovima svijeta. Do sada je širenje zaraze pod nadzorom, a u zemlji je više od stotinu potvrđenih slučajeva. 

Vlada i cjelokupno stanovništvo uložili su svu snagu da se suoče s tim zlom koje muči cijeli svijet. Izgrađuju se bolnice, a sredstva se prikupljaju prema mogućnostima domovine. Velika je solidarnosti medu ljudima kako nitko ne bi gladovao.

Predsjednik Paragvaja kaže da se pripremimo za najgore, ali se mi nadamo najboljem. 

U toj nadi pozdravljamo vas, želeći vam mnogo blagoslova od Boga i da nas On oslobodi od svakoga zla.

Srdačan pozdrav od svih hrvatskih potomaka u Paragvaju, posebno od Maria Kriskovicha predsjednika Hrvatskog kluba u Paragvaju", stoji u poruci Hrvatskog kluba u Paragvaju. 

 

Renata López iz bolivijskoga grada La Paza, šalje poruku nade hrvatskome narodu:

"Znam da prolazite kroz teška vremena, jer ste pored koronavirusa imali potres u Zagrebu koji je uzrokovao veliku štetu. Zato vam želim najbolje i da ostanete jaki u svakoj situaciji. Ako budemo jaki, uspjet ćemo prevladati ovu tešku situaciju kroz koju sada prolazimo.

Šaljem vam veliki poljubac i još jednom ponavljam da nikada nećete izgubiti nadu i ostat ćete jaki. Doviđenja i želim vam sve najbolje" – javlja Renata López iz La Paza u Boliviji.

 

Camila Mancilla šalje pozdrave Zagrebu i Hrvatskoj iz Punta Arenasa u Čileu:

"U ovim trenucima tako teškim za cijeli svijet moje srce kuca za Hrvatsku, posebno za Zagreb i njegove stanovnike, prelijepi grad koji mi je dao puno radosti i za kojim sada čeznem.

Sigurna sam da će nakon ove oluje sunce ponovo izaći i zasjati još jače.

Moji hrvatski geni potječu od mog pradjeda s očeve strane koji je iz Pučišća na Braču emigrirao u Čile u Punta Arenas.

S ljubavlju prema cijeloj Hrvatskoj" – kaže arhitektica i umjetnica Camila Mancilla.

 

Katherine Yutronić iz La Paza u Boliviji šalje poruku:

"Bog neka blagoslovi Zagreb i Hrvatsku, Bog neka blagoslovi hrvatske obitelji. Iz La Paza u Boliviji šaljemo vam snage, jer niste sami".

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!