Glas Hrvatske

09:06 / 29.05.2021.

Autor: David Rey

Peru slavi Dan državnosti

(Foto: ustupljena fotografija)

(Foto: ustupljena fotografija)

Foto: - / -

Ana María Kuljevan, počasna konzulica Republike Hrvatske u Peruu, upućuje čestitke hrvatskom narodu u povodu Dana državnosti.

- Dragi naši sunarodnjaci, ove godine slavimo 30 godina od ostvarenja naše zemlje. Hvala svima koji nikada nisu prestali sanjati, hvala svima koji su se borili za našu slobodnu domovinu, hvala svima koji su to omogućili. Baš kao i u nogometu, naša se momčad borila do posljednjeg trenutka, tako ćemo se i mi boriti da naša domovina bude bolja svaki dan - ističe hrvatska konzulica u Limi Ana María Kuljevan. 

Zbog epidemiološke situacije proslava će biti vrlo skromna.

- Ove godine Dan državnosti Republike Hrvatske slavimo samo misom u nedjelju 30. svibnja u Župi svetog Leopolda i Hrvatskom pastoralnom vikarijatu u Limi. Srdačan pozdrav svim Hrvatima u domovini i izvan nje. Sretan Dan državnosti Republike Hrvatske - poručuje počasna konzulica Republike Hrvatske u Peruu.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!