Glas Hrvatske

13:18 / 21.04.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Elis Lovrić predstavlja Hrvatsku u globalnom glazbenom projektu

Elis Lovrić - "Svijet na ramenima"

Elis Lovrić - "Svijet na ramenima"

Foto: Polak Media Music/Pixabay / ustupljena fotografija/kolaž

"Svijet na ramenima" hrvatska je obrada pjesme "World on our shoulders" koja je obišla cijeli svijet i opjevalo ju je više od 200 zemalja s ciljem podizanja svijesti o očuvanju našeg planeta. Otpjevala ju je i obradila Labinjanka Elis Lovrić.

- Drago mi je da su upravo mene pozvali da predstavljam Hrvatsku u ovom globalnom projektu i to baš u trenutku dok sam na DORI pripremala izvedbu pjesme "No war".... Poželjela sam da ovu pjesmu može pjevati svatko. Moji suradnici i ja darovali smo naš rad i srcem je realizirali. Na stranicama WWF-a, Svjetskog fonda za zaštitu prirode, pronašla sam citat koji kaže 'Mi smo prva generacija koja je svjesna da uništavamo planet i posljednja generacija koja može nešto poduzeti da se to spriječi", u koji se može sažeti svrha ovog projekta. Pjesmu možete poslušati na svim streaming servisima, a 22.travnja, na Dan planeta Zemlje, izlazi i video spot - ističe Elis Lovrić.


Planet Resolution globalni je glazbeni i klimatski projekt nastao u suradnji s Decca Records (Universal Music) i WWF Internationalom. U sklopu projekta ljudi iz cijelog svijeta pjevaju istu pjesmu na različitim jezicima i glazbenim stilovima i uključuje grupe kao što su Soweto Gospel Choir, Mongolian Nomad Farmers, Georgia National Opera Soloists Chorus, ali i globalne mega zvijezde poput Annie Lennox.


Pjesma je poziv da djelujemo sada i zaštitimo naš planet, a izvedena je u Ujedinjenim narodima. Do sada je sudjelovalo 165 zemalja. 


http://planetresolution.com/


Elis Lovrić - "Svijet na ramenima"


Glas i gitara: Elis Lovrić

Glazba i tekst: Violet Skies, Robin Howl, Holly Fletcher

Hrvatski prepjev: Elis Lovrić

Aranžman: Elis Lovrić i Matej Zec

Električna gitara, bubnjevi i programiranje: Matej Zec

Violončelo: Robert Schenk


Video spot:

Dron i kamera vani: Swan-Lein Stošić

Kamera u studiju: Mirena Prpić

Montaža:

Swan-Lein Stošić

***

Elis Lovrić poslušajte uživo na koncertima u sklopu turneje "Kanat od duši i mora":


28.04. Kuća umjetnosti Arsen - Šibenik

29.04. Hrvatski dom - Split

10.05. POUMAR - Nova Gradiška


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!