Glas Hrvatske

08:00 / 28.12.2021.

Autor: Glas Hrvatske

Dugogodišnji misionar u Keniji dobitnik nagrade National Geographica

Majka i brat preuzimaju nagradu

Majka i brat preuzimaju nagradu

Foto: Udruga Mali dom / snimka zaslona

Fra Miro Babić, franjevac Bosne Srebrene i dugogodišnji misionar u Keniji, dobitnik je nagrade “Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje”, koju dodjeljuje National Geographic magazin za Hrvatsku.

Uz geslo National Geographica “Nadahnjujemo ljude da skrbe o svom planetu” i 17 ciljeva Ujedinjenih naroda koji mogu osigurati opstanak planeta Zemlje i ljudske civilizacije, fra Mirov rad u Keniji svrstan je u kategoriju smanjenja nejednakosti unutar i između zemalja.


- Ovo priznanje pokazatelj je da dobrota nema granica i da ljudi podržavaju njegovo nesebično davanje za druge, a i lijep je dar za 16 godina rada u Africi i deset godina rada udruge. No svega toga ne bi bilo bez vas jer vi ste činitelji dobra koji smanjuju nejednakosti i pomažu ljudima da izađu iz siromaštva. Zato svima ogromno hvala za svaki dar, donaciju, rad, vrijeme, molitvu, odricanje, napor, trud i uloženi altruizam - poručili su iz Udruge Mali dom.


Nagradu su 15. prosinca u Zagrebu u fra Mirovo ime preuzeli majka Jele i brat Vinko Babić.


(Dijaspora.hr)

Nagrada

Nagrada

Foto: Udruga Mali dom / snimka zaslona

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!