Glas Hrvatske

16:30 / 19.01.2022.

Autor: Tomislav Šikić

ADAC uvrstio Josipu Cvelić Bonifačić u Hall of Fame

Josipa Cvelić Bonifačić

Josipa Cvelić Bonifačić

Foto: HTZ / ustupljena fotografija/kolaž

ADAC – njemački auto klub, najutjecajniji promotor kamping turizma te izdavač jednog od najpoznatijeg kamping vodiča, u Stuttgartu je održao godišnju dodjelu priznanja europskim kampovima i zaslužnim pojedincima. Najviše priznanje, ono za životno djelo, u kategoriji „Hall of Fame“, pripalo je dr.sc. Josipi Cvelić Bonifačić, koja je najveći dio svoje bogate i uspješne karijere provela u Valamaru te znatno doprinijela razvoju Valamarove kamping ponude te razvoju kamping turizma.


Priznanje za doprinos razvoju hrvatskog i europskog kamping sektora smatra se Oskarom u kamping industriji i jednim od najvećih priznanja u hrvatskom turizmu. U ADAC-u su dr.sc. Cvelić Bonifačić nazvali misaonim liderom u industriji u pogledu održivosti.


- Želim izraziti veliku zahvalnost što je ADAC ono što živim i volim nagradio ovim velikim priznanjem. Ponosna sam, ali i sretna jer na svoj posao nikada nisam gledala kao na obavezu već kao na zadovoljstvo i želju za pozitivnim promjenama u kamping industriji. Turizam je za mene bio prirodan odabir koji me pratio od početaka karijere. Uz veliku zahvalnost na ovako velikom priznanju, voljela bih da se na ovu nagradu gleda kao i na potvrdu onoga što godinama ponavljam, a to je da Hrvatska ima potencijal razviti najkonkurentniji proizvod za kampiranje na Mediteranu. U zadnjih nekoliko godina primjećujem velike pomake, a ova izazovna pandemijska vremena donijela su i nove goste koji su prepoznali prednosti kamping turizma u kojemu su pronašli mir i sigurnost. Svoj fokus trenutno usmjeravam na svoje divne studente u kojima prepoznajem veliki potencijal za daljnje promicanje kamping turizma u Hrvatskoj, a najveću vjeru imam upravo u mladima na kojima svijet ostaje i koji će, sigurna sam, napraviti velike stvari za hrvatski turizam općenito - izjavila je Cvelić Bonifačić.


Josipa Cvelić Bonifačić u Valamaru je sve do odlaska u mirovinu prošle godine intenzivno radila na razvoju Valamar Premium Camping Resorta te je i danas jedan od predavača na Valamarovoj V-Akademiji. Posebno se u okviru svoje akademske karijere posvetila radu sa studentima na opatijskom Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, u okviru programa „Menadžment kamping resorta“.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!