Glas Hrvatske

11:26 / 15.02.2021.

Autor: Branimir Njikoš

Hrvatske vode i Posušje financiraju vodoopskrbu te općine i Imotskog

Ilustracija (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Ilustracija (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Foto: - / Pixsell

Hrvatske vode i općina Posušje sufinancirat će s pola milijuna kuna izradu glavnoga projekta za vodoopskrbu dijela grada Imotskog i Posušja s izvorišta koje se nalazi na području ove bosanskohercegovačke općine.

Direktorica Vodnogospodarskog odjela za slivove južnog Jadrana u Hrvatskim vodama Irina Putica, načelnik Posušja Ante Begić i direktor Vodovoda iz Posušja Frano Lebo usuglasili su na sastanku održanome u Splitu da zajednički sudjeluju u realizaciji izrade glavnoga projekta. 

U priopćenju iz općine Posušje stoji da je postignut konkretan dogovor kojim će Hrvatske vode ovaj projekt sufinancirati iznosom od 400.000 kuna, dok će općina Posušje sudjelovati sa 100.000 kuna. Riječ je o izradi projekta za izgradnju pročistača pitke vode na lokaciji Senjakovina u posuškoj općini. 

Realizacija ovog strateškog infrastrukturnog projekta od velike je važnosti, ne samo za Posušje, već i šire područje sjevernog dijela Imotske krajine koje bi njime dobilo vodu za piće, o čemu već postoji potpisan međunarodni ugovor o zajedničkom nastupu i distribuciji te vode.

Izgradnjom vodoopskrbnog sustava na lokaciji Senjakovina grad Imotski bi konačno riješio problem opskrbe pitkom vodom domaćinstava u svojim sjevernim područjima koja zbog problematične konfiguracije terena ne mogu koristiti vodu iz imotskog vodovoda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!