Glas Hrvatske

16:40 / 30.01.2023.

Autor: Glas Hrvatske

Veliko prelo u Baji

Veliko Bajsko prelo

Veliko Bajsko prelo

Foto: TS Ravnica / snimka zaslona/Facebook

U suorganizaciji Hrvatske samouprave grada Baje i Kulturnog centra bačkih Hrvata 28. siječnja održano je Veliko bajsko prelo. 

Veliko bajsko prelo

Veliko bajsko prelo

Foto: TS Ravnica / snimka zaslona/Facebook

Središnja pokladna zabava bačkih Hrvata priređena je u Hotelu Dunav, a na prelu se okupilo dvjestotinjak gostiju iz Baje i okolnih naselja.


Predsjednica Hrvatske samouprave Angela Šokac Marković srdačno je pozdravila okupljene, među njima posebno uzvanike. Prigodnim riječima nazočnima su se obratitili veleposlanik RH Mladen Andrlić, generalni konzul RH Drago Horvat, parlamentarni zastupnik Róbert Zsigó i bajska gradonačelnica Klara Nyirati


Već po tradiciji prelo je otvoreno prigodnim kulturnim programom. KUD Bunjevačka zlatna grana izveo je splet bunjevačkih plesova u pratnji orkestra Čabar koji se u nastavku pobrinuo za dobro rsapoloženje pa je zabava potrajala do sitnih sati. Poseban gost večeri bio je tamburaški sastav Ravnica koji je svojim autorskim pjesmam i brojnim hrvatskim uspješnicama ponovo oduševio okupljene bačke Hrvate i njihove goste. 


Prelu su nazočili brojni uzvanici, među njima predsjednik HDS-a Ivan Gugan, parlamentarni glasnogovornik Jozo Solga, predsjednik SHM-a Joso Ostrogonac, te predsjednici hrvatskih samouprava i ravnatelji hrvatskih ustanova.


Stipan Balatinac / Hrvatski glasnik

Veliko bajsko prelo

Veliko bajsko prelo

Foto: TS Ravnica / snimka zaslona/Facebook

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!