Glas Hrvatske

09:51 / 25.02.2022.

Autor: Slavica Štefić

U Tivtu se nastavlja pritisak na Hrvate

HNV Crne Gore

HNV Crne Gore

Foto: snimka zaslona / -

U poslijepodnevnim satima u četvrtak (22.02.2022.) predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković pozvan u Odjel sigurnosti Tivat, a po prijavi dr. Andrije Petkovića zbog priopćenja u kojem se Deković buni zbog namjere otimanja Doma kulture u Donjoj Lastvi. Osim što se Hrvatima želi oduzeti ono što su gradili i obnavljali, sada se žele ušutkati, priopćilo je Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore.

Simptomatično je da predsjednik Skupštine Općine Tivat dr. Andrija Petković nije do sada imao ovakve reakcije, a kamoli prijave nadležnim organima kada se u javnom prostoru otvoreno i jasno prijetilo progonom Hrvata, kada su se predlagala imena ulica po Ratku Mladiću, kada su otvoreni negatori Hrvata i ostalih nacija u Crnoj Gori dobivali najveća književna priznanja. 


Nismo nikada čuli što misli dr. Petković na imenovanje Vesne Bratić, koja sebe naziva četnikom, na mjesto ministrice u aktualnoj Vladi Crne Gore. Šutio je na sve to i nije mu smetalo, ali se drznuo da traži pomoć policije, jer predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća brani ono što se od njega i očekuje.


Petkoviću su najveći problem Hrvati, jasno je potpuno zbog čega. Navikao je Petković i njemu slični da Hrvati sagnu glavu i prihvate ono što im se nameće. 


Morat će se početi odvikavati od toga! Uzalud pokušavaju da nas ušutkaju i učine poslušnim. Nakon namjere da nam oduzmu prostor koji smo obnovili, a naši preci sagradili, sada nam žele oduzeti i pravo na slobodu govora. U svojoj nemoći očekujemo da će i nakon ovog našeg istupa zatražiti pomoć nadležnih organa, a na koji ćemo se mi uredno odazvati, stoji u priopćenju Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!