Glas Hrvatske

08:00 / 13.05.2022.

Autor: Slavica Štefić

U Sydneyu održana Večer hrvatske opere

Večer hrvatske opere

Večer hrvatske opere

Foto: Ivica Glasnović / Domovina.info

Hrvatska kuća iz Sydneya  7. svibnja priredila je  "Večer hrvatske opere“. Koncert je održan  u velikoj dvorani Sydney Conservatorium of Music u samom središtu grada uz nazočnost više od 250 posjetitelja.

U gotovo dvosatnom programu predstavljena su glazbena djela i otpjevane arije hrvatskih skladatelja Vatroslava Lisinskog "Zaplavi mi krasna zora“, "O slasti s neba", "Strogi Otče na nebesi", "Bojna trublja nek zaori" te popijevke Ivana Zajca i Vatroslava Lisinskog – "Domovini i ljubavi", "Lastavicam" , "Osamljen" , "Dvije ptice" te u drugom dijelu arije  iz opere "Nikola Šubić Zrinski" Ivana Zajca – "Gdje na tvrdu stancu brdu stari stoju Zrinjski grad", "Gle kako divno sjaji grad" te finale "U boj u boj". 


Nastupili su: na klaviru Simon Kenway  te operni pjevači Eugene Raggio, Laura Scandizzo i Branko Lovrinov, porijeklom Hrvat iz Australije.


Na samom kraju večeri nastupila je i folklorna grupa "Sydney" sa spletom plesova i pjesama iz Like u koreografiji Lynette Botić


Uvodnu riječ prije početka koncerta održala je u ime  "Hrvatske kuće" Mirjana Cestar, hrvatski konzul u Sydneyu Ivica Glasnović, veleposlanica RH iz Canberre Betty Pavelić te Susan Cox nekadašnja veleposlanica Australije u Hrvatskoj.


Koncert je novčano pomogao Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!