Glas Hrvatske

10:30 / 29.01.2023.

Autor: Tomislav Šikić

U Somboru uručene svjedožbe i đačke knjižice

Uručene svjedodžbe u Somboru

Uručene svjedodžbe u Somboru

Foto: snimka zaslona / Facebook Hrvatska riječ

Učenicima koji u Hrvatskom domu u Somboru (HKUD "Vladimir Nazor") pohađaju izborni predmet Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture uručene su svjedožbe i đačke knjižice za uspješno završenu prošlu školsku godinu.

Uručenje svjedodžbi u Somboru

Uručenje svjedodžbi u Somboru

Foto: snimka zaslona / Hrvatska riječ

Učenicima koji pohađaju prvi i drugi razred i njihovim roditeljima predstavljen je prvi autorski udžbenik za izborni predmet Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture.


Svjedožbe i knjižice uručile su predsjednica Odbora za obrazovanje pri HNV-u Margareta Uršal i suradnica u obrazovanju Nataša Stipančević.


One su govorile i o izvannastavnim aktivnostima koje su planirane ove godine i smjerovima u srednjim školama na hrvatskom jeziku.


Sombor je osim Srijemske Mitrovice jedino mjesto gdje je nastava organizirana izvan škola. Učenici koji pohađaju ovakvu nastavu dobivaju svjedožbe iz Hrvatske. U tri uzrasne grupe nastavu u Somboru prate 22 učenika. Nastavu realizira Bruno Dronjić, a tehnička potpora ispred HKUD-a "Vladimir Nazor" je članica UO Marija Matarić.


Margareta Uršal i Nataša Stipančević novi udžbenik za izborni predmet Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture predstavile su i u Monoštoru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!