Glas Hrvatske

09:57 / 23.03.2023.

Autor: Slavica Štefić

Hrvatska baština u Somboru

Bodroški bećari - KUDH Bodrog  u -karmelićanskoj crvki u Somboru

Bodroški bećari - KUDH Bodrog u -karmelićanskoj crvki u Somboru

Foto: snimka zaslona/facebook / .

Koncert pod nazivom „Potop suza oči rone…“ održan je 18. ožujka u karmelićanskoj crkvi sv. Stjepana kralja u Somboru u okviru manifestacije „Pasionska baština“ koja već više od tri desetljeća predstavlja hrvatsku baštinu kako u Hrvatskoj tako i izvan domovine. 

Na repertoaru koncerta bile su crkvene i pučke korizmene pjesme, a redoslijed točaka tematski je pratio postaje Križnog puta. Nastupili su: „Carmeli trio“ iz Sombora, „Bodroški bećari“ KUDH-a „Bodrog“ iz Monoštora, KUD „Baranjski Šokci“ iz Draža, KUD „Kupljenovo“ iz Kupljenova/Zaprešića (zbor udruge i kvintet „Vanka“), orguljaš iz Desinaca Mario Kambić te orguljašica iz Monoštora Marina Kovač i prior somborskoga samostana Stjepan Vidak kao vokalni solist.


U ime Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji događaju je prisustvovao međunarodni tajnik HNV-a Darko Baštovanović.


Program u Somboru organizirala je Udruga građana „Urbani Šokci“ uz pokroviteljstvo Grada Sombora i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!