Glas Hrvatske

08:00 / 02.02.2023.

Autor: Slavica Štefić

U Australiji održani nogometni kampovi za dijasporu

Zajednička fotografija

Zajednička fotografija

Foto: smimka zaslona/facebook / .

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza, predvođena predsjednikom Marijanom Kustićem i izbornikom Vatrenih Zlatkom Dalićem, sudjelovala je u radu nogometnih kampova za dijasporu u Sydneyju i Melbourneu.

Održana su dva kampa za mlade hrvatske nogometaše u Australiji u potrazi za novim talentima i potencijalima za Vatrene.

Kamp u Sydneyu je organizirao Nogometni klub Sydney United 58 FC na čijem je čelu predsjednik Marko Ivančić. Na treninzima je sudjelovalo 130 djece iz brojnih hrvatskih klubova iz Sydneyja i okolice, uz stručni nadzor predsjednika Komisije za dijasporu i člana Izvršnog odbora HNS-a, Ante Kulušića, tehničkog direktora A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikose i glavnog instruktora Petra Krpana.


U radu kampa sudjelovali su i ravnatelj Akademije HNS-a Boris Kubla, kondicijski trener Vatrenih Luka Milanović, izbornik U-19 reprezentacije Josip Šimunić, koordinator za ženski nogomet Božidar Miletić, instruktor NS-a Osijek Marin Smoje, instruktor NS-a Rijeka Mladen Ivančić, odnosno treneri hrvatskih klubova iz Sydneyja i okolice.


- Zahvaljujemo domaćinima na sjajnoj organizaciji kampa i izuzetnom gostoprimstvu, u Sydneyju smo se uistinu osjećali kao kod kuće. Drago mi je što je Hrvatski nogometni savez dao značajan doprinos u stručnom dijelu, dolazak izbornika Vatrenih, Zlatka Dalića, snažna je poruka i dokaz koliko pažnje poklanjamo dijaspori. Koristimo svaku priliku da bismo otkrili mlade talentirane igrače, a naša je sreća da Hrvati izvan naše domovine imaju jak patriotski naboj i za mnoge od njih je san igrati za Hrvatsku pa se nadam da će ovakvi kampovi u skoroj budućnosti iznjedriti igrače reprezentativne kvalitete, rekao je Marijan Kustić.


- Svi su ciljevi ispunjeni, postavili smo sjajne temelje za zajedničku budućnost, a izbornik Zlatko Dalić svojim je dolaskom ovim našim kampovima u dijaspori dao priličan značaj napisao je na facebook stranici HNS-a Stipe Pletikosa.


Poslije uspješno održanog u Sydneyju, uslijedio je i onaj u Melbourneu koji je podržan  od 22. do 26. siječnja.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!