Glas Hrvatske

11:59 / 06.11.2021.

Autor: Branimir Njikoš

Tužna obljetnica prognanika iz Podunavlja

Antine drvene razglednice

Antine drvene razglednice

Foto: Ante Karačić / ustupljena fotografija

Trideset je godina prošlo otkako su mnogobrojni stanovnici iz Podunavlja napustili svoje domove bježeći pred srbijanskom agresijom.

Iločani Ankica i Ante Karačić u Njemačkoj su službeno prijavljeni od 11. studenoga 1991., nekoliko dana prije pada Vukovara. Sjećanja im ne blijede, bude u njima i dalje osjećaje tuge jer su morali pobjeći pred silovitim napadima, no jednako tako vraćaju se slike rodnoga kraja i simbola s kojima ga poistovjećuju. 

S najviših položaja vinograda Principovca i Vukova za vedroga vremena vidi se znameniti vukovarski vodotoranj, koji im, kaže Ante, djeluje kao svjetionik iako udaljen 30-ak kilometara od lloka.

Stotinama kilometara udaljeni i danas sanjaju motive Iloka i Vukovara, koje je Ante odlučio bilježiti na drvenim pločama od odbačenog materijala. Tako je stvorio prekrasne drvene razglednice koje nam šalje s ljubavlju.

Galerija
Antine drvene razglednice , Foto: Ante Karačić/ustupljena fotografija
Antine drvene razglednice , Foto: Ante Karačić /ustupljena fotografijaAntine drvene razglednice , Foto: Ante Karačić /ustupljena fotografija
________________________

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!