Glas Hrvatske

07:13 / 29.12.2021.

Autor: David Rey

Tople božićne poruke iz Južne Amerike

Božićne čestitke iz Južne Amerike

Božićne čestitke iz Južne Amerike

Foto: ustupljene fotografije (kolaž) / Unsplash

Glas Hrvatske zahvaljuje prijateljima hrvatskog iseljeništva u Južnoj Americi koji su poslali lijepe poruke, čestitajući svim Hrvatima diljem svijeta sretan Božić i uspješnu Novu godinu.

Don Luka Pranjić, hrvatski misionar u Ekvadoru:

"Predragi Hrvati u iseljeništvu i posebno dragi Hrvati koji živjeti u Južnoj Americi, pozdravljan vas radosnog srca i veliko mi je zadovoljstvo što vam mogu uputiti ovim putem jednu kratku ali toplu božićnu čestitku. Božić je u istinu blagdan radosti, Božić je blagdan susreta Boga s čovjekom. Bog nam izlazi u susret, Bog se susreće s nama i sa svima onima što je u nama. Susreće se s našim radostima, s našim čežnjama, s našim strahovima, s našim nadama. I to je čin njegove velike, neizmjerne ljubavi prema nama. Ali Božić je isto tako i blagdan susreta čovjeka s čovjekom.

I moja želja, moja čestitka svima vama jest upravo ta da se prilikom ovih božićnih blagdana znamo uistinu susresti jedni s drugima. Ne na jedan površan način, ne na jedan isprazan način, nego kao braća, dijeleći jedni s drugima naše nade, radosti, ali isto tako strahove, tijekove.    

Neka vam doista ovaj Božić bude na blagoslov i na umnoženje radost. Veliki pozdrav iz Ekvadora."

Cecilia Fernández Šarić, predsjednica Hrvatske udruge Jadran iz Buenos Airesa, Argentina:

"U ime Udruge Jadran iz Buenos Airesa, Argentine, svim Hrvatima diljem svijeta želim sretan Božić i uspješnu Novu godinu.

Neka nam mali Isus ispuni mirom, ljubavlju i zdravlju. Sretan Božić i Nova godina."

Dubravka Sidonija Šuto, iz hrvatskog doma Croatia Sacra Paulistana u Sao Paulu, Brazil:

"Iz toplog Brazila svim Hrvatima u domovini, u Brazilu i diljem svijeta želim sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu i sretnu Novu godinu. Neka novorođeni Isus donose mir i ljubav u sve obitelji i napredak i blagostanje našoj voljenoj Hrvatskoj. Neka svi napori budu ujedinjeni za to. Da naša Hrvatska bude svakim danom uspješnija i naprednija. Blagoslov svima."

Gordana Ostojić Đukić, iz Hrvatskog doma Caracas, Venezuela:

"Želim vam sretan Božić i sretnu Novu godinu. Nadam se da sve bude dobro u ovom svijetu, da će prestati ova pandemija koju imamo i da svi budimo sretni. Najljepši pozdrav iz Venezuele svima. Od srca, Gordana."

Ana María Kuljevan, počasna konzulica Hrvatke u Limi, Peru:

"Ovo je doba godine kada cijela kuća posebno miriše na kolačiće, cimet i vaniliju. Trenutak u kojem se tradicija prenosi iz koljeno na koljeno, prenoseći tako na najmlađe sjeme naših običaja, pjesama i jela. Dragi moji, ovo je za mene najvrjedniji dar.

Dragi Hrvati u Peruu i diljem svijetu, od sveg srca vam želim sretan Božić i sretnu Novu godinu."

Lluvitza López Golac, predstavnica Hrvatske zajednice Cochabamba, Bolivija:

"Sretan Božić i uspješnu Novu godinu želi vam Hrvatska zajednica Cochabamba. Neka vam čarolija Božića donese mir, zdravlje, radost, sreću i puno ljubavi."

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!