Glas Hrvatske

10:00 / 07.07.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Tamburaška noć u Baji

Tamburaši s nastupa u Baji

Tamburaši s nastupa u Baji

Foto: snimka zaslona/facebook / -

U organizaciji Kulturnog centra bačkih Hrvata 1. srpnja u Baji je priređena Tamburaška noć koja je privukla ljubitelje tamburaške glazbe iz Baje i okolnih naselja. 

Bila je to druga ovogodišnja priredba u nizu Hrvatskih glazbenih večeri, koje daju prilika za predstavljanje mladih amaterskih glazbenika, uz nastup već priznatih orkestara.


Nazočne je pozdravio ravnatelj Kulturnog centra Mladen Filaković, među njima posebno sudionike programa i predsjednika Hrvatske samouprave Bačko-kiškunske županije Josu Šibalina


Ovoga puta puta nastupili su tamburaški i harmonikaški orkestar bajske Osnovne umjetničke škole „Danubia” koji okuplja polaznike iz Baje i okolnih naselja - Aljmaša, Gare, Santova i drugih, a podučavaju ih učitelj tambure Attila Csurai i učiteljica harmonike Zsuzska Markó


U polustanom programu izveli su nekoliko izvornih pjesama bunjevačkih i šokačkih Hrvata te jedan mađarski blok. Zvijezde večeri bili su članovi ansambla „Ruže” iz Subotice koji su se predstavili cjelovečernjim koncertom, dobro pozantim narodnim, starogradskim i omiljenim hrvatskim tamburaškim pjesmama. 


Kako je na kraju koncerta najavio Mladen Filaković, Hrvatske glazbene večeri nastavit će se 5. kolovoza s harmonikaškim programom.


Hrvatski glasnik 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!