Glas Hrvatske

09:50 / 12.10.2021.

Autor:

Susreti hrvatske zajednice u Corku

Misno slavlje u St. Finbarr’s South Church

Misno slavlje u St. Finbarr’s South Church

Foto: Hrvatska katolička misija Dublin / Facebook/snimka zaslona

Voditelj Hrvatske katoličke misije Dublin vlč. Josip Levaković i hrvatski veleposlanik u Irskoj Davor Vidiš u četvrtak 7. listopada su se susreli s mons. Fintanom Gavinom, biskupom biskupije Cork i Ross. Razgovarali su o stanju u hrvatskoj zajednici u Corku koja se bliži petoj godišnjici svojih okupljanja.

Istoga dana Hrvati su se okupili na svom redovnom misnom slavlju u St. Finbarr’s South Church, na kojemu je bio prisutan i mons. Gavin.


Razmatrajući evanđeoski odlomak od dana – o poslanju 72 učenika – povezao ga je i sa sadašnjim i budućim djelovanjem/poslanjem hrvatske zajednice u Corku koje će, kako je istaknuo, biti okrenuto i duhovnoj dobrobiti mjesne Crkve – biskupije na čijem području djeluje. Nakon sv. mise voditelj misije i mons. Gavin zadržali su se ispred crkve u razgovoru i druženju s vjernicima.


- Mons. Gavin do svog biskupskog imenovanja (8. travnja 2019.) i ređenja (30. lipnja 2019.) bio je svećenik dublinske nadbiskupije. Jedna od službi bila mu je i ona kapelana/voditelja talijanske katoličke zajednice u Dublinu. Obavljajući svoje ostale službe u dublinskoj nadbiskupiji, upoznao je hrvatsku misiju, prati ju od njezinih samih početaka, te je i sada u Corku spreman na svaki oblik suradnje koji će biti na dobrobit mjesne biskupije Cork and Ross, kao i naše zajednice - javljaju iz HKM-a Dublin.


(Dijaspora.hr)

Voditelj HKM-a Dublin vlč. Josip Levaković, mons. Fintan Gavin i veleposlanik Republike Hrvatske Davor Vidiš

Voditelj HKM-a Dublin vlč. Josip Levaković, mons. Fintan Gavin i veleposlanik Republike Hrvatske Davor Vidiš

Foto: HKM Dublin / Facebook/snimka zaslona

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!