Glas Hrvatske

15:10 / 28.10.2018.

Autor: Klara Špančić

Slijepa Hrvatica oduševila Njemačku

Nastup Bernarde Bruno na ''The Voice of Germany''. (Foto: Youtube/screenshot)

Nastup Bernarde Bruno na ''The Voice of Germany''. (Foto: Youtube/screenshot)

Foto: - / Youtube

U prvoj ovogodišnjoj emisiji njemačkog izdanja popularnog natjecateljskog pjevačkog showa ''The Voice'' žiri i publiku oduševila je Hrvatica iz Švicarske, Bernarda Brunović. Osim glasa, javnost je zaokupila njena životna priča.

Bernarda Brunović, 25-godišnja Hrvatica koja živi u Švicarskoj, izvedbom pjesme Marvina Gayea "I Heard It Through The Grapevine" zasluženo je dobila sve glasove žirija emisije ''The Voice of Germany''. Osim glasovnih sposobnosti, Bernarda je ovacije publike zadobila i zbog svoje sljepoće. Hrvatica koja je zbog sljepoće s obitelji odselila u Švicarsku svoj život je posvetila glazbi te danas pjeva pod umjetničim imenom Bernarda Bruno.

- Postoji nekoliko trenutaka u cijelom showu koji su za nas posebni. Jedan od njih je ovaj trenutak. Vjeruj mi, ne događa se često da sva četiri člana žirija pritisnu zeleno svjetlo i bore se za kandidata – rekao je Mark Forster, jedan od četiri člana žirija. Žiri je bio toliko oduševljen Bernardom da je Michael Patrick Paddy Kelly, poznati pjevač grupe Kelly Family i član žirija, zapjevao s Bernardom "Don't Dream It's Over" od Crowded House, a Bernarda ga je izabrala za mentora u njemačkom ''The Voiceu''.

(Foto: Bernarda Bruno/ Facebook screenshot)

(Foto: Bernarda Bruno/ Facebook screenshot)

Foto: - / -

-Bilo je nekoliko trenutaka u mojem životu kad mi je glazba pomogla. Čula bih pjesmu u teškom trenutku, a onda bih u pjesmi našla snagu da ustanem i borim se. Dok god živim, uvijek postoji nada – san da ću jednog dana vidjeti – rekla je Bernarda na kraju svog nastupa.

Bernarda Brunović napisala je više od  250 pjesama, nastupala je i na švicarskom izboru za pjesmu Eurovizije. Njena pjesma "Confidence" osvojila je drugo mjesto. Hrvatska publika je pamti po nastupu na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku na kojemu je pobijedila dva puta. U Šibeniku je izvela pjesme "Olujna noć" i "Gdje da nađem mir", koje su napisali Duško Rapotec-Ute i Robert Pilepić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!