Glas Hrvatske

13:56 / 03.04.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Slavonsko jutro u Centru hrvatske nastave Stuttgart

Slavonsko jutro u Stuttgartu

Slavonsko jutro u Stuttgartu

Foto: Hrvatska nastava Stuttgart / snimka zaslona

U Centru hrvatske nastave Stuttgart u subotu 26. ožujka održano je prvo Slavonsko jutro za učenike hrvatske nastave, na kojemu su sudjelovala djeca svih uzrasta iz brojnih nastavnih mjesta diljem Baden-Württemberga. Učenici iz Pforzheima predstavili su Slavoniju i njezine znamenitosti i posebnosti te izveli kratak umjetnički program u tradicionalnim nošnjama.


Nakon toga posjetitelji su sudjelovali u gastroradionici te učili pripremati slavonske langošice ili svima dobro znane poderane gaće. Usput su imali priliku upoznati i kušati slavonske delicije: kulen, slavonske kifle, pogačice sa čvarcima, orahove prutiće, mađaricu, kobasice, slaninu... Neki su bili posebno hrabri te probali i ugodno se iznenadili finim okusom jela naših starih: kruh premazan svinjskom mašću sa solju i crvenom paprikom bio je svima posebno zanimljiv. Druženje je završilo radionicom bećarca – učenici su osmislili vlastite bećarce, otpjevali ih te se rastali u veselom raspoloženju.


Slavonsko jutro u Stuttgartu

Slavonsko jutro u Stuttgartu

Foto: Hrvatska nastava Stuttgart / snimka zaslona

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!