Glas Hrvatske

16:00 / 05.07.2022.

Autor: Slavica Štefić

Priredba i dodjela nagrade Mini Metron za 2021. godinu

Završna priredba

Završna priredba

Foto: Udruga Obzor / ustupljena fotografija

U Hrvatskom centru u Beču dodijelili su kulturnu omladinsku nagradu Mini Metron za 2021. godinu. Primila ju je Adrijana Markon Jurčić, koja je čelnica Udruge Obzor za kreativni razvoj djece i mladih.

- Ova nagrada je veliko veselje i čast za tako malu udrugu kao što je to Obzor, jer se time vidi, čuje i priznaje njen rad kao kvalitetan. Ovo je i nagrada za roditelje, koji su kroz dvije godine korone ali i prije svoju djecu uporno vodili na termine u Centar. Uvijek petkom popodne, kada za mnoge obitelji već počinje vikend, kaže Adrijana Markon Jurčić.


- Udruga Obzor ne nudi klasične tečajeve hrvatskoga jezika za djecu nego djecu pridobiva različitim tematskim radionicama. Kroz iskustvo i komunikaciju,  a isto tako kroz kreativni rad djeca uče hrvatski jezik. Svaki petak se tri pedagoginje bave s djecom starosti od dvije do 14 godina. Najvažnije je da se djeci to sviđa, naglašava Markon Jurčić.


Djeca koja sudjeluju u programu Obzora u srijedu su imala i završnu priredbu, a Marco Blascetta i Filip Tyran su ih pratili glazbom. Dječjom predstavom obilježili su  završetak ovogodišnjih kreativnih radionica hrvatskog jezika za djecu i mlade. Na pozornici su djeca čitala i pjevala pjesme te su  izveli igrokaz, a stariji polaznici su izveli čitanje vlastite bajke s pokretnim ilustracijama.  


Na kraju su se od srca zahvalili  Hrvatskom centru u Beču koja već četiri godine podržava njihov rad. Hrvatsko veleposlantvo u Beču uvijek rado promiče njihove projekte, a Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske pruža im financijsku potporu bez koje ovaj projekt ne bi bio tako uspješan. Ipak, najvrjednija im je podrška roditelja i djece koja s veseljem dolaze na njihove radionice, kažu u udruzi Obzor.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!