Glas Hrvatske

10:07 / 18.09.2021.

Autor: Klara Špančić

Predstavljanje studija kroatistike u Kijevu

Profesorice i studentice studija kroatistike u Kijevu.

Profesorice i studentice studija kroatistike u Kijevu.

Foto: HMI / HRT

U povodu Europskog dana jezika 2021. Centar za hrvatski jezik i kulturu i Katedra slavenske filologije Instituta filologije Kijevskog nacionalnog sveučilišta ''Taras Ševčenko'' poziva na predstavljanje studija, predavača i studenata kroatistike u Kijevu.

Uvodna izlaganja održat će prof. dr. sc. Olena Dziuba-Pogrebniak: ''O Centru za hrvatski jezik i kulturu u Kijevu'', a prof. Lesja Steblina održat će predavanje naziva ''Studij hrvatskog jezika i programi kroatistike u Kijevu''.


Prezentacije će izlagati i studentice prve godine poslijediplomskog magistarskog studija, Anastasija Korž s predavanjem ''Zagreb u pet slika'', Ana Astrolog prezentirat će ''Riječke razglednice'', Olga Taranuha održat će predavanje naziva ''Zagreb offline'', a Nataša Mikulina ''Hrvatska na daljinu i uživo''. Moderator je Robert Bebek, lektor hrvatskog jezika u Kijevu.


Susret će se održati u utorak, 28. rujna u 10.30 sati po hrvatskom vremenu na platformi Zoom. Poveznica za e-susret: https://us02web.zoom.us/j/82148938870. Oznaka sastanka (Meeting ID): 821 4893 8870 Ulazni kôd: qmJ947.


U povodu početka nove akademske 2021./2022. godine, 1. rujna, hrvatska je veleposlanica Anica Djamić, na poziv Instituta filologije Sveučilišta Taras Ševčenko, posjetila Katedru slavenske filologije. 


Veleposlanica je uputila iskrene čestitke profesorima i studentima, a posebno studentima prve godine, među kojima su i budući kroatisti. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!