Glas Hrvatske

17:00 / 10.12.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Predstavljanje Napretkova zidnog kalendara u Banja Luci

Kalendar "Majka"

Kalendar "Majka"

Foto: HKD Napredak / ustupljena fotografija

Predstavljanje Napretkova zidnog kalendara "Majci s ljubavlju" i Hrvatskog narodnog godišnjaka u organizaciji Središnje uprave HKD Napredak Sarajevo i HKD Napredak podružnica Banja Luka održat će se11. prosinca u 19 sati u Narodnom muzeju Republike Srpske u Banja Luci.

Tema kalendara su skulpture iz zbirke umjetnina pod nazivom "Majka", inače u stalnom postavu Galerije Majka u sklopu franjevačkog samostana Sv. Ante Padovanskog na Humcu u Ljubuškom. Urednik ovogodišnjeg kao i ranijih izdanja kalendara je dopredsjednik Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak Miroslav Landeka.


Godišnjak služi u prvom redu za upoznavanje članstva i javnosti o djelovanju Društva i podružnica i njihovim aktivnostima. Riječ je o izdanju u kojem se mogu pronaći ozbiljna i vrijedna književna djela, izvrsni povijesni, etnološki, zemljopisni i drugi znanstveni radovi, kritike i prikazi.


Uz izvješća o radu Središnje uprave i Napretkovih podružnica i udruga za prošlu godinu, prilozi brojnih suradnika od prvog broja Godišnjaka davne 1907. pa do broja 68 za 2021. godinu, svjedok su kulturnih, političkih i drugih društvenih događaja u vremenu u kojem su nastali.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!