Glas Hrvatske

11:35 / 09.01.2022.

Autor: David Rey

Poziv na 6. Susret hrvatskoga iseljeništva Južne Amerike

Susret hrvatske dijaspore

Susret hrvatske dijaspore

Foto: Plakat svečanosti / -

Paragvajsko-hrvatska gospodarska komora organizira šesti Susret hrvatskoga iseljeništva Južne Amerike koji će se održati od 29. do 31. ožujka ove godine u Asuncionu. 

Njezin predsjednik Gustavo Glavinich, član Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske, poziva na sudjelovanje u ovoj manifestaciji.


- Dragi Hrvati i njihovi potomci, ja sam arhitekt Gustavo Glavinich, nedavno imenovani član Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Hrvatske, a ujedno sam i predsjednik Paragvajsko-hrvatske gospodarske komore. Veliko mi je zadovoljstvo pozdraviti vas iz Asunciona u Paragvaju, želeći vam sve najbolje u 2022. godini, koja dolazi s važnim izazovima s kojima se moramo suočiti.

Na prijedlog Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske imenovan sam članom Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske, na razdoblje od četiri godine, kao predstavnik Bolivije, Ekvadora, Paragvaja, Perua, Urugvaja i Venezuele, za pružanje pomoći Vladi Republike Hrvatske u kreiranju i provedbi politika, aktivnosti i programa vezanih uz Hrvate izvan Republike Hrvatske. Zato sam na raspolaganju i u okviru dodijeljenih funkcija nudim svu svoju suradnju - poručio je Glavinich.

Gustavo Glavinich

Gustavo Glavinich

Foto: Gustavo Glavinich / osobna arhiva

- Poznato je da je sve što se tiče tradicije, kulture i jezika, kao sredstva izražavanja i očuvanja identiteta Hrvata izvan Hrvatske, od najveće važnosti kako za Vladu tako i za cjelokupnu hrvatsku zajednicu. U tom kontekstu i u kratkom roku, posvećeni smo organizaciji i održavanju šestog Susreta hrvatskoga iseljeništva Južne Amerike koji će se održati u našem glavnom gradu, Asuncion del Paraguay, 29., 30. i 31. ožujka.

Koristim priliku da vas pozovem na taj važan događaj koji svake godine okuplja sve Hrvate svijeta. Zbog pandemije i njezinih implikacija, nismo bili u mogućnosti održati Susrete 2020. i 2021., kako smo planirali.

No, danas smo čvrsti i uvjereni, radimo na tome da, ako Bog i epidemiološki uvjeti dopuste, održimo šesti susret hrvatskog iseljeništva koji je ostao na čekanju od petog susreta, održanog u Buenos Airesu 2019. godine.

Tom prilikom počašćeni smo ponudom da Paragvajsko-hrvatska gospodarska komora organizira i provede tu veličanstvenu inicijativu koja okuplja sve Hrvate iz različitih zemalja i regija svijeta - ističe predsjednik Paragvajsko-hrvatske gospodarske komore.

Buenos Aires - Susret hrvatske dijaspore

Buenos Aires - Susret hrvatske dijaspore

Foto: Gustavo Glavinich / osobna arhiva

- Za mene, kao savjetodavnog člana koji predstavlja nekoliko zemalja u regiji, i za Hrvatsko-paragvajsku gospodarsku komoru, prava je čast i veliko zadovoljstvo pozvati vas, u nadi da ćemo imati što veći broj sudionika tijekom tri predviđena dana Susreta.

Sve obećava da će to biti sjajan susret, koji će se baviti pitanjima vezanim za hrvatsku kulturu, kao i mogućnostima trgovinske i poslovne razmjene uz nazočnost važnih osoba i čelnika sektora, koji će govoriti o planiranim modulima s ciljem jačanja odnosa između hrvatskih zajednica i organizacija iz regije i svijeta.

Svim Hrvatima od srca želimo sretnu i perspektivnu 2022. godinu, u kojoj možemo ispuniti svoje najveće želje da postanemo moćna snaga u težnji za uzdizanjem i časti domovine Hrvatske - zaključuje arhitekt Gustavo Glavinich, predsjednik Paragvajsko-hrvatske gospodarske komore, novi član Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!