Glas Hrvatske

11:05 / 20.08.2021.

Autor: Slavica Štefić

"Povratak" Veselka Grubišića u Posušju

Naslovnica knjige

Naslovnica knjige

Foto: snimka zaslona/facebook / GLAS HRVATSKE

U organizaciji Posuškog lita i Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” Podružnice Posušje, u kinodvorani je održano predstavljanje knjige "Povratak" autora Veselka Grubišića, veleposlanika Republike Hrvatske u Crnoj Gori. Knjigu su zajedno objavili Matica hrvatska Ogranak Grude te ogranci MH u Posušju i Širokom Brijegu! 

Radica Leko i Marko Pašalić te autor Veselko Grubišić  bili su predstavljači knjige "Povratak" u kojoj se uspješno isprepliće iseljenička i domovinska tematika, a autor u potpunosti uspijeva ponuditi čitateljima panoramu života naših mnogobrojnih zemlja kako žive u svojoj “drugoj domovini Australiji”.


Kako je u predgovoru naveo i sam Grubišić, iako u pripovijetkama ima i autobiografskih detalja, svaka je priča sinteza mnogih priča koje je autor čuo živeći diljem svijeta. Izrazio je uvjerenje kako će mnogi, sličnih životnih putova, čitajući Povratak, kroz priče prepoznati sebe. Predstavljanje knjige obogaćeno je i glazbenim programom Napretkovog dječjeg zbora “Cvrčak”i učenika posuške glazbene škole. 


Mjesec dana ranije  u okviru “Kulturnog ljeta u župi Gorica-Sovići”, ova knjiga je predstavljena  kod zvonika sv. Ilije u Bobanovoj Dragi.


Uvodnu je riječ održala dr. sc. Dominika Andrijanić, a program je skladno vodio domaći bobanjarski pjesnik Marko Čuljak. Program su također uveličali i stari prijatelji ovih događanja: guslari, diplari i gangaši, koje je predvodio domaćin Ante Boban Bujica.


Oduševljen je bio autor Veselko Grubišić koji je prigodnim biranim riječima zahvalio svima! Mještani su mu u znak zahvalnosti darovali dres svoga kluba!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!