Glas Hrvatske

15:44 / 02.04.2022.

Autor: Slavica Šrefić

Povijesni susret triju organizacija mladih

Sastanak Mladeži DSHV-a i Mladeži HDZ-a iz Hrvatske i BiH

Sastanak Mladeži DSHV-a i Mladeži HDZ-a iz Hrvatske i BiH

Foto: ustupljena fotografija / DSHV

Mladež Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini bila je domaćin Mladeži Hrvatske demokratske zajednice iz Republike Hrvatske i Mladeži Hrvatske demokratske zajednice iz Bosne i Hercegovine.

Kako kažu U DSHV-u bio je to povijesni dan jer u 30 godina, koliko Mladež DSHV-a djeluje, nije bilo ovakvih susreta. 


Mladež HDZ-a predvodio je zamjenik predsjednika Mladeži Domagoj Ćorić dok je Mladež HDZ BiH predvodio predsjednik Mladeži Mate Lončar. Tijekom sastanka u prostorijama DSHV-a bilo je govora o nastupu DSHV-a na predstojećim izborima te su kolege iz sestrinskih organizacija to s oduševljenjem pozdravili i podržali. Također, razgovaralo se i o prilikama svakodnevnog života mladih pripadnika naše, Hrvatske, zajednice u Vojvodini.


U sestrinskim organizacijama mladih pronašli smo velike prijatelje koji imaju osjećaj za naše potrebe i žele nam pružiti potporu, kažu u Mladeži DSHV-a.


Dogovoreni su konkretni projekti koji će biti namijenjeni mladima i zahvaljujući tome moći će graditi članstvo, organizirati studijska putovanja kao i raditi na edukaciji i usavršavanju  mladih.


Predsjednik Mladeži DSHV-a Marin Piuković izrazio je veliko zadovoljstvo i zahvalu što su imali priliku biti domaćini ovakvog susreta te istaknuo važnost građenja zajedništva i razmjene iskustava.


Sastanku su bili nazočni i predsjednik Mladeži DSHV-a Podružnice Subotica Ninoslav Radak, članica Predsjedništva DSHV-a Marica Stantić, tajnica Mladeži Antonija Rudić. Pri kraju sastanka svim prisutnima se obratio i predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!