Glas Hrvatske

09:31 / 05.10.2021.

Autor: Klara Špančić

Povezivanje Hrvata u Milanu

Susret Hrvata u Milanu.

Susret Hrvata u Milanu.

Foto: Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu / HRT

Na inicijativu generalnog konzula Republike Hrvatske u Milanu, Stjepana Ribića, u subotu je organizirano druženje milansko-hrvatske zajednice, priopćilo je Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Susretu je prethodilo euharistijsko slavlje na hrvatskom jeziku koje je predvodio p. Ivica Karlo Lapić iz redovničke zajednice Milosrdne braće. Tim povodom hrvatska zajednica prisjetila se preminule svoje dugogodišnje predsjednice Snježane Susović Hefti.


Misno slavlje svojim pjevanjem obogatila je Maria Čuro koja je za ovu priliku doputovala iz Livorno Ferrarisa iz regije Piemonte. Prisutnima se na kraju obratio generalni konzul Ribić, istaknuvši nastojanja da se u Milanu ovakva druženja organiziraju barem jednom mjesečno.


Svečana sveta misa

Svečana sveta misa

Foto: Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu / HRT

Na misi je sudjelovalo stotinjak hrvatskih katolika, a na kasnijem druženju na otvorenom pridružilo im se još dvadesetak hrvatskih državljana. Važno je napomenuti da se okupio veći broj mladih ljudi, studenata i osoba koje su došle raditi iz domovine u razne talijanske banke i tvrtke, tako da im je ovo druženje pomoglo da se upoznaju, povežu i razmjene iskustva, prenosi portal Dijaspora.hr.


Događaju su prisustvovale i Ana Leko i Sanja Vukmirović, učiteljice hrvatske nastave u Milanu, koje već drugu godinu vrlo uspješno vode školu, kao i Silvio Ziliotto kojemu je na inicijativu konzulata od ove akademske godine povjeren tečaj hrvatskog jezika i kulture na prestižnom Katoličkom sveučilištu Svetoga Srca u Milanu.


Hrvatsko druženje nastavak je susreta održanih 6. lipnja u Torinu i 18. srpnja u Selvaggiu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!