Glas Hrvatske

13:01 / 07.07.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Potpora Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH hrvatskoj manjini u Crnoj Gori

Milas i Bošnjak u Crnoj Gori

Milas i Bošnjak u Crnoj Gori

Foto: Radio Dux / snimka zaslona

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas sa savjetnikom s posebnim položajem za pitanja hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu dr. sc. Milanom Bošnjakom posjetio je Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore.

Sastanku su nazočili: predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović, veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić i generalna konzulica Generalnog konzulata RH u Kotoru Jasminka Lončarević.

Predstavnici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske sastali su se i s predstavnicima hrvatskih udruga u Crnoj Gori koji su predstavili svoje djelovanje i iznijeli probleme s kojima se susreću.

Državni tajnik Milas je istaknuo je kako mu je drago što se opet nalazi u Crnoj Gori te kako će se Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske uvijek zalagati za dobrobit hrvatskih manjina i u skladu sa svojim mogućnostima pomagati i pružati bezuvjetnu potporu.

Milas i Bošnjak će imati još niz sastanaka, kao i susret s budućim studentima, zainteresiranima za studiranje u Republici Hrvatskoj.

(Radio Dux)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!