Glas Hrvatske

09:07 / 22.12.2021.

Autor:

Potpora Hrvatskoj knjižnici "Ljudevit Gaj" u Donjoj Lastvi

Delegacija NSK iz Zagreba knjižnici "Ljudevit Gaj" u Donjoj Lastvi

Delegacija NSK iz Zagreba knjižnici "Ljudevit Gaj" u Donjoj Lastvi

Foto: ustupljena fotografija / Radio Dux

Proteklog je tjedna u radnom studijskom posjetu Hrvatskoj knjižnici "Ljudevit Gaj" u Donjoj Lastvi boravilo izaslanstvo iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Znanstvenice su boravile u Donjoj Lastvi s ciljem izvida mogućnosti formiranja knjižnice u formi i obliku koji bi bili strukturirani i usustavljeni u knjižnični sustav u skladu sa zakonskim normama i propisima matične države, ali i Republike Hrvatske.

Trogodišnji je to projekt koji su podržali Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.


Delegacija NSK-a bila je u sastavu : dr. sc. Vesna Golubović, knjižničarska savjetnica i rukovoditeljica Odjela Nabava i izgradnja zbirki, dr. sc. Dragica Krstić, konzervatorica savjetnica i rukovoditeljica Odjela zaštite i pohrane u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, mr. sc. Karmen Lečić, konzervatorica u Odjelu zaštita i pohrana i dr. sc. Kristina Romić, knjižničarka savjetnica.


Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu (NSK) središnja je knjižnica Republike Hrvatske i Sveučilišta u Zagrebu. Kao stožerna ustanova hrvatske kulture, znanosti i obrazovanja javna je ustanova od nacionalnog značenja čiji je vlasnik i osnivač Republika Hrvatska. Knjižnica obavlja knjižnične i informacijske djelatnosti nacionalne knjižnice Republike Hrvatske i središnje knjižnice Sveučilišta u Zagrebu te znanstveno-istraživačku i razvojnu djelatnost radi izgradnje i razvoja knjižničnog sustava Republike Hrvatske.


Izvor: Radio Dux

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!