Glas Hrvatske

09:52 / 12.08.2022.

Autor: Slavica Štefić

Posjet učenika iz Vukovara Boki

Zajednička fotografija ispred Doma kulture „Josip Marković” u Donjoj Lastvi

Zajednička fotografija ispred Doma kulture „Josip Marković” u Donjoj Lastvi

Foto: Radio Dux / ustupljena fotografija

U posjet Hrvatima u Boki kotorskoj stigli učenici iz Vukovara. To je nastavak suradnje koja je započela prošle godine posjetom učenika hrvatske nastave iz Boke kotorske  Vukovaru.

Krajem prošle godine, učenici hrvatske nastave iz Kotora i Tivta, boravili su u Vukovaru, u okviru terenske nastave, a ovih dana, učenici iz Vukovara obilaze Boku kotorsku. Voditelji puta Zlatko Hegeduš i Pavao Crnomarić, zajedno s vodičem Ivicom Biskupovićem, trude se predstaviti Boku i njena bogatstva, obilaskom otoka Gospe od Škrpjela, katedrale, muzej…


Vukovarski učenici su s voditeljima puta i gospodinom Biskupovićem posjetili Hrvatsko nacionalno vijeće u Donjoj Lastvi, gdje ih je dočekao predsjednik Vijeća Zvonimir Deković. On je mlade upoznao o povijesti i današnjem statusu Hrvata u Crnoj Gori, kao i hrvatskoj kulturnoj baštini. 


Ovaj uzvratni posjet je razveselio je učenike te se otvorio prostor i za neke buduće suradnje.


Posjet djece iz Vukovara Boki Kotorskoj organizaciji je HNV-a Crne Gore, a uz podršku Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!