Glas Hrvatske

13:14 / 30.05.2021.

Autor: Branimir Njikoš

Poljski časopis National Geographic predstavlja Hrvatsku

Naslovnica časopisa (Foto: snimka zaslona/kolaž/htz.hr)

Naslovnica časopisa (Foto: snimka zaslona/kolaž/htz.hr)

Foto: - / -

"Hrvatska – 23 putovanja života" naziv je novog broja poljske verzije časopisa National Geographic Traveler, i u potpunosti je posvećen Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji. Na 116 stranica donosi tekstove, fotografije i korisne informacije poljskih novinara i putopisaca koji su pisali o ljepotama i posebnostima hrvatskih destinacija, priopćili su iz Hrvatske turističke zajednice.

- Posebno izdanje časopisa već je u prodaji pa će brojni Poljaci imati dodatnu priliku za još boljim upoznavanjem Hrvatske koja je na ovom tržištu pozicionirana kao jedna od omiljenih inozemnih turističkih destinacija. Odlične slike i primamljivi tekstovi bit će dodatna inspiracija Poljacima da posjete hrvatske destinacije već ove godine - istaknula je Agnieszka Puszczewicz, direktorica Predstavništva HTZ-a u Poljskoj.

- Puno Poljaka obožava Hrvatsku o čemu svjedoči činjenica da im je Hrvatska već godinama jedna od omiljenih ljetnih destinacija. Tako se i stvorila ideja da posebno izdanje časopisa u potpunosti posvetimo Hrvatskoj i njezinim ljepotama, malim i većim gradovima, ukusnoj kuhinji, odličnim vinima te prekrasnoj prirodi - istaknula je Agnieszka Załęska-Franus, glavna urednica magazina National Geographic Poland i National Geographic Traveler Poland. Pritom je zahvalila na profesionalnoj suradnji, angažmanu i pomoći novinarsko-uredničkom timu koji je pripremio ovo posebno izdanje časopisa posvećeno Hrvatskoj. 

National Geographic Traveler tematski je obuhvatio brojne atrakcije iz svih hrvatskih regija. Ideje za idealni odmor tako mogu pronaći ljubitelji adrenalina i aktivnog odmora, ali i ljubitelji uživanja u suncu i moru te netaknutoj prirodi hrvatskih nacionalnih parkova. U časopisu se mogu pronaći ideje za city break odmor u gradovima poput Zagreba, Splita ili Dubrovnika.

- Poljska je za hrvatski turizam jedno od najvažnijih tržišta koje je u prošloj godini zauzelo visoko treće mjesto po ostvarenom turističkom prometu. Lani su poljski turisti ostvarili oko 4,6 milijuna noćenja, a snažan doprinos s ovog tržišta očekujemo i ove godine - izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, naglasivši kako su Poljaci u ovoj godini ostvarili više od 100 tisuća noćenja. 

Uz Hrvatsku turističku zajednicu, u realizaciji ovog projekta sudjelovale su i turističke zajednice Istarske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije te grada Zagreba. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!