Glas Hrvatske

09:40 / 10.07.2022.

Autor: Slavica Štefić

Pokretanje inicijative za suradnju HTV-a i RTV-a

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Pixabay / -

U planu je pokretanje inicijative za potpisivanje protokola o suradnji Radio-televizije Vojvodine i Hrvatske Radio-televizije rečeno je nakon sastanka hrvatskog veleposlanika u Srbiji Hidajeta Biščevića i zamjenika generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine Józsefa Klemma.

Hrvatski veleposlanik Hidajet Bišćević se prilikom posjeta upoznao i s radom hrvatske redakcije i predstavljanjem njenih programskih sadržaja, objavio je RTV.


Suradnja između Radio-televizije Vojvodine i Hrvatske radio-televizije podrazumijevala bi, među ostalim, prikazivanje suvremenih hrvatskih filmova i dokumentarnih emisija o turizmu. 


- Eventualna suradnja bila bi korisna za obje medijske kuće, rekao je veleposlanik i dodao da je svaki oblik suradnje i međusobnog dijaloga dobro došao.


Radio-Televizija Vojvodine emitira program na 15 manjinskih jezika i zbog toga je veoma bitna suradnja s nacionalnim zajednicama koji žive u Vojvodini i s njihovim matičnim državama, rekao je József Klemm i istaknuo kako je jedan od najvažnijih ciljeva u bliskoj budućnosti suradnja RTV-a s HRT-om.


Biščević i Klemm osvrnuli su se i na nedavno prikazivanje hrvatske serije koja je imala veliku gledanost u bivšoj SFRJ Kuda idu divlje svinje na prvom programu Televizije Vojvodine, kao i još nekih serija i filmova pozdravivši svaki oblik slične suradnje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!