Glas Hrvatske

13:37 / 26.01.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Otvorenje počasnog konzulata Hrvatske u Antofagasti

 Veleposlanica Miru Martinec i konzul Marco Buzolić

Veleposlanica Miru Martinec i konzul Marco Buzolić

Foto: Matis.hr / ustupljena fotografija

 22. siječnja 2022.g. svečano je otvoren Konzulat Republike Hrvatske sjedištem u gradu Antofagasti te je za novog počasnog konzula Republike Hrvatske imenovan ugledni član hrvatske zajednice g. Marco Buzolić. Uz regiju Antofagasta, novootvoreni Konzulat ostvaruje konzularnu nadležnost i za regije Atacama i Coquimbo.

Svečana ceremonija održana je u prostorijama Sportskog kluba Hrvatski Sokol u kojem se od 1994. godine nalaze prostorije Konzulata Republike Hrvatske. Marco Buzolić treći je počasni konzul Republike Hrvatske u gradu u kojem, uz Punta Arenas na jugu Čilea, živi najveći broj Hrvata i njihovih potomaka.


U svečanosti otvaranja Konzulata sudjelovali su, uz veleposlanicu Miru Martinec, i bivši počasni konzul dr. Pedro Marinov, a svečanost je uljepšana prigodnim nastupom Klape Trisulara. Uz predstavnike svih hrvatskih društava iz Antofagaste, svečanosti otvaranja Konzulata nazočili su i članovi konzularnog zbora iz Antofagaste, predstavnici gradske vlasti te brojni članovi hrvatske zajednice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!