Glas Hrvatske

11:04 / 18.08.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Otvoren natječaj za sufinanciranje hrvatskih udruga u Republici Srbiji

Hrvatsko nacionalno vijeće

Hrvatsko nacionalno vijeće

Foto: HNV / snimka zaslona

Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji, uz potporu Osječko-baranjske županije i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, raspisalo je natječaj za sufinanciranje programa, projekata i aktivnosti hrvatskih udruga u Srbiji.

Sufinanciraju se sljedeče aktivnosti i projekti:


- sufinanciranje redovite djelatnosti i institucionalnih troškova potrebnih za funkcioniranje udruga

- zaštita, očuvanje i predstavljanje kulturne baštine Hrvata u Republici Srbiji

- afirmacija suvremenog kulturnog stvaralaštva Hrvata u Republici Srbiji

- poboljšanje medijske vidljivosti

- podrška edukacijskim programima.


Ciljevi natječaja su osnaživanje hrvatskih udruga, obogaćivanje kulturne ponude i poboljšanje medijske vidljivosti, očuvanje i promicanje kulturne baštine i suvremenog kulturnog stvaralaštva Hrvata u Republici Srbiji te potpora obrazovnim i edukacijskim programima.


Ukupni iznos sredstava natječaja je 3.000.000,00 dinara. Odobrena sredstva trebaju biti utrošena, a program odnosno aktivnost realizirani zaključno s 31. kolovozom 2022. godine.


Pravo sudjelovanja imaju registrirane hrvatske udruge koje djeluju u Republici Srbiji. Svaka se natječajna prijava odnosi samo na jedan od pet nabrojanih programa ili aktivnosti, a svaka udruga ima pravo aplicirati s najviše dvije natječajne prijave.


Prijave se podnose isključivo na obrascima HNV-a koji su dostupni na ovoj poveznici na adresu: Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji, Preradovićeva 13, 24 000 Subotica, s naznakom: „za natječaj“, poštom ili osobno, elektronskim putem na e-mail adresu Ureda HNV-a ured@hnv.org.rs.


Rok prijave je 15 dana od dana objave natječaja u tjedniku "Hrvatska riječ" tj. do 28. kolovoza 2021.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!